Hlavní obsah

Banánový chlebíček na víkend? Nejlepší recepty pro celou rodinu: hrnkový, s čokoládou i bez lepku

Foto: OlgaBombologna, Shutterstock.com

Foto: OlgaBombologna, Shutterstock.com

Banánový chlebíček, označovaný také jako banana bread, už dávno není jen skvělý způsob, jak zužitkovat přezrálé banány. Stal se z něj oblíbený moučník. Je vláčný, nadýchaný a skvěle se hodí k snídani i odpolední kávě. Připravíte ho raz dva. Inspirujte se nejlepšími recepty, díky kterým se po vašem chlebíčku jen zapráší!

Článek

Než se pustíte do pečení, vyplatí se věnovat pozornost výběru banánů. Nejlepší jsou pořádně zralé: s hnědými skvrnami na slupce, měkké a sladké. Právě ty dodají chlebíčku přirozenou sladkost a vláčnou strukturu.

Tip: Máte doma jen tvrdší, méně zralé banány? Pak můžete proces zrání urychlit: stačí je na pár minut vložit do trouby vyhřáté na 150 °C anebo je nechat přes noc v papírovém sáčku.

Recepty na banánový chlebíček

Načítám