Hlavní obsah
3,5
(43)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ne vždy se podaří spotřebovat všechny banány, které člověk nakoupí, a pak v kuchyni přemýšlí, co s těmi přezrálými, které už nikomu nechutnají. Máme pro vás skvělý tip, jak je zpracovat. Upečte si banánový chlebíček, a pokud přidáte ještě hrušku, je lahodný moučník do hodiny na stole.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
  • 3 ks banánu
  • 100 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 2 ks hrušek
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1 ks vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte hrubou moukou, případně mletými ořechy.

02.

Měkké, zralé banány nakrájejte na kousky a v míse je rozmačkejte lžičkou nebo šťouchadlem na brambory na kaši. Přidejte rozpuštěné máslo a cukr a pořádně promíchejte.

03.

Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte je na kousky. Přidejte do mísy spolu s medem, vanilkou, skořicí a vejcem. Promíchejte.

04.

Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem a vmíchejte do směsi v míse. Máte-li po ruce, přidejte i hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů.

05.

Těsto nalijte do připravené formy, zarovnejte povrch a vložte do trouby. Pečte asi 45 minut dozlatova. Chlebíček je upečený, když do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou. 

06.

Nechte chvíli zchladnout, vyklopte z formy a pak nechte vychladnout úplně. Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou.

Máte doma zásobu ořechů? Pak se vám budou hodit nejlepší sladké recepty s vlašáky: zde najdete 50 (ne)pečených dobrot.

Reklama

Načítám