Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Nadýchané těsto s celým mákem příjemně chutná a dobře vypadá. Karamelový máslový krém korunují vlašská jádra obalená v karamelu.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 6 ks vejce
    3
  • 6 lžic studené vody
  • 2 skleničky hladké mouky
    1
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g másla
    7
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce másla
    7
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1,5 skleničky cukru moučka
  • 1 sklenička celého máku
  • 3 skleničky mléka
    7
  • 2 sáčky karamelového pudinku
  • 100 g vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvařte hustý pudink. Změklé máslo utřete s 3 lžícemi moučkového cukru, po částech přišlehejte vychladlou pudinkovou kaši, ochuťte rumem a vyšlehejte. 

02.

Na karamelovou posypku rozpusťte v pánvi 2 lžíce másla a 2 lžíce krupicového cukru. Nechte trochu zkaramelizovat, potom přidejte nasekané vlašské ořechy a obalte je v karamelu. 

03.

Žloutky ušlehejte s vodou, potom s  moučkovým cukrem, přidejte mouku promíchanou s mákem a práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. 

04.

Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a zvolna upečte. Po vychladnutí plát potřete krémem a posypte karamelovou posypkou.

Načítám