Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pustíte se s námi dnes do bezlepkového pečení? Rádi vám ukážeme, že i sladkosti bez lepku jsou vynikající. Recept na pohankovou buchtu s hruškami vás o tom přesvědčí!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
  • 2/3 hrnku mletých mandlí
    8
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1 hrnek pohankových vloček
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/4 hrnku bramborového škrobu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 hrnku melasy
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 ks hrušek
  • 1 ks cukety
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cuketu nastrouhejte najemno, hrušku očistěte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky.

02.

V míse smíchejte mleté mandle, pohankovou mouku, pohankové vločky, škrob, prášek do pečiva a všechno koření. V druhé míse rozšlehejte vajíčka, olej, melasu, cuketu a vanilkový extrakt a postupně vmíchejte také suchou směs. Nakonec přidejte nakrájenou hrušku.

03.

Těsto dávejte lžící do připravených muffinových formiček nebo ho dejte do menší koláčové formy. Nakonec vše posypte třtinovým cukrem a semínky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 20–25 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám