Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Koláče na plech patří mezi klasiku. Vychutnejte si tuto rychlou a jednoduchou buchtu s jablky a vůní podzimu.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžičky skořice
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 dl oleje
  • 2 dl mléka
    7
  • 1 lžička citronové kůry
  • 3 ks jablek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jablka překrojte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubém struhadle.

02.

Vejce ušlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem, skořicí a citronovou kůrou.

03.

Přilijte mléko a olej a ušlehejte hladké těsto. Nakonec do něj opatrně vmíchejte nastrouhaná jablka.

04.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte půl hodinky v troubě předehřátý na 180 °C.

Tip: Koláč je chutný a vláčný, ale můžete ho ještě vylepšit čokoládovou polevou.

Načítám