Článek
Češi švestky milují! Dají se konzumovat čerstvé, dušené, pečené, vypálené i rozvařené na povidla a vždycky stojí za to. Pustíme se do plněných knedlíků, kynutých buchet i rychlých koláčů na plech. Upečeme záviny, crumble i nákypy, uděláme si zmrzlinu a nezapomeneme na skvělá povidla bez míchání i domácí kompot. A protože ovoce nepatří jen do sladké kuchyně, určitě vyzkoušejte výborná slaná švestková jídla, polévky a chuťovky!
Když se rozhodnete užít sušené plody, bude se vám hodit návod, jak správně usušit švestky.
1. Švestkové knedlíky
2. Knedlíky se švestkami trochu jinak
3. Kynuté buchty a koláče
4. Švestková povidla v troubě
5. Zavařování: marmeláda, klevela i kompot
6. Rychlé švestkové koláče na plech
7. Nejlepší záviny se švestkami
8. Švestkové koláče z křehkého těsta
9. Obrácené koláče se švestkami
10. Jednoduché dezerty: crumble i zmrzlina
11. Švestkové pečení bez lepku: dort i řezy
12. Sladká jídla se švestkami: nákypy a kaše
13. Švestky a maso: dokonalá kombinace
14. Švestky naslano: chuťovky i polévka
15. Švestková omáčka k masu
Až si upečete povidla bez míchání, určitě se vám budou hodit nejlepší recepty se švestkovými povidly.