Hlavní obsah

50 nejlepších receptů ze švestek: nasladko i naslano

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi švestky – čerstvé, sušené nebo v kompotu? V nabídce padesátky nejlepších ověřených a vyzkoušených receptů si jistě vyberete. Přinášíme jak úžasná tradiční sladká jídla a klasické i originální pečivo, tak i vynikající nápady na využití švestek ve slané kuchyni.

Článek

Češi švestky milují! Dají se konzumovat čerstvé, dušené, pečené, vypálené i rozvařené na povidla a vždycky stojí za to. Pustíme se do plněných knedlíků, kynutých buchet i rychlých koláčů na plech. Upečeme záviny, crumble i nákypy, uděláme si zmrzlinu a nezapomeneme na skvělá povidla bez míchání i domácí kompot. A protože ovoce nepatří jen do sladké kuchyně, určitě vyzkoušejte výborná slaná švestková jídla, polévky a chuťovky!

Když se rozhodnete užít sušené plody, bude se vám hodit návod, jak správně usušit švestky.

1. Švestkové knedlíky

2. Knedlíky se švestkami trochu jinak

3. Kynuté buchty a koláče 

4. Švestková povidla v troubě

5. Zavařování: marmeláda, klevela i kompot

6. Rychlé švestkové koláče na plech

7. Nejlepší záviny se švestkami

8. Švestkové koláče z křehkého těsta

9. Obrácené koláče se švestkami

10. Jednoduché dezerty: crumble i zmrzlina

11. Švestkové pečení bez lepku: dort i řezy

12. Sladká jídla se švestkami: nákypy a kaše

13. Švestky a maso: dokonalá kombinace

14. Švestky naslano: chuťovky i polévka

15. Švestková omáčka k masu

Až si upečete povidla bez míchání, určitě se vám budou hodit nejlepší recepty se švestkovými povidly.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek