Hlavní obsah

Čokoládová poleva na dorty i cukroví: Tahle se lámat nebude!

Hodnocení:
(354)
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
7 minut
Náročnost
nízká

Čokoládová poleva! Řeknete si, na tom nic není. Ale umíte ji připravit tak, aby se nelámala a aby byla krásně lesklá? A patří do ní máslo? Zkuste náš recept a uvidíte!

Ingredience pro:
1 porci
Na čokoládovou polevu potřebujete:
  • 250 g másla
  • 100 g čokolády 70%
  • 80 g holandského kakaa
Článek

Postup:

Krok 1: Kvalitní 70% čokoládu nalámejte na malé kousky.

Krok 2: Ve vodní lázni rozpusťte nakrájené máslo a přidejte do něho nalámanou čokoládu.

Krok 3: Když bude směs hezky promíchaná, přisypte holandské kakao a dál míchejte, dokud nebude poleva zcela kompaktní.

Krok 4: Polevu nechte trochu zchladnout a ihned jí potírejte váš dort či do ní máčejte cukroví.

Pokud postrádáte tipy, jak docílit toho, aby vám čokoládová poleva na dortech či koláčích pěkně držela, pak jste tu správně. V našich receptech a článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět. Stačí kliknout níže.

A jak čokoládovou polevu děláte vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama