Hlavní obsah
2,9
(537)
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Čokoládová poleva! Řeknete si, na tom nic není. Ale umíte ji připravit tak, aby se nelámala a aby byla krásně lesklá? A patří do ní máslo? Zkuste náš recept a uvidíte!

5 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na čokoládovou polevu potřebujete:
  • 250 g másla
  • 100 g čokolády 70%
  • 80 g kakaa
Článek

Postup:

01.

Kvalitní 70% čokoládu nalámejte na malé kousky.

02.

Ve vodní lázni rozpusťte nakrájené máslo a přidejte do něho nalámanou čokoládu.

03.

Když bude směs hezky promíchaná, přisypte holandské kakao a dál míchejte, dokud nebude poleva zcela kompaktní.

04.

Polevu nechte trochu zchladnout a ihned jí potírejte váš dort či do ní máčejte cukroví.

Pokud postrádáte tipy, jak docílit toho, aby vám čokoládová poleva na dortech či koláčích pěkně držela, pak jste tu správně. V našich receptech a článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět. Stačí kliknout níže.

A jak čokoládovou polevu děláte vy?

Reklama

Načítám