Hlavní obsah
Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Je jedno, kolik vám je let. Skořicové šneky si prostě zamiluje každý bez ohledu na roky! Pusťte se do nich.

2 hod.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Těsto
  • 1 ks vejce
  • 1 balení skořicového cukru
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 1 špetka soli
  • 240 ml mléka
  • 1 balení sušeného droždí
  • 70 g cukru krupice
  • 560 g hladké mouky
Náplň
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g rozpuštěného másla
Článek

Postup

01.

Do větší mísy dejte cukr a přidejte vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a vsypte sáček sušeného droždí – jemně promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 15 minut odpočívat.

02.

Poté přidejte 420 g hladké mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto, které Vám bude lepit (pokud máte kuchyňského robota, tak rovnou těsto zadělávejte v míse od robota a použijte hnětací hák). Přidejte zbytek mouky a těsto zpracovávejte dalších zhruba 5 minut – mělo by se odlepovat od stěn mísy. Těsto ještě propracujte ručně a dejte do čisté mísy na teplé místo. Nechte kynout dvě hodiny – po hodině těsto propracujte.

03.

Po 2 hodinách si podsypejte vál, těsto na něj vyklopte, pořádně propracujte a vyválejte na zhruba 30×50 cm plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a nakonec skořicí.

04.

Těsto opatrně smotejte do ruličky a krájejte na zhruba 2,5-3 cm velké kousky. Opatrně je poté přemístěte do připraveného pekáčku, kde je nechte ještě pod utěrkou odpočívat dalších 30 minut.

05.

Mezitím si troubu rozehřejte na 190°C.mŠneky před pečením můžete potřít vejcem a dejte je do trouby péct na 15-17 minu. Po upečení nechte vychladnout a můžete se pustit do mlsání.

Energetická hodnota celkem pro 1 dávku
Energie18 402,7 kJ
Bílkoviny81,02 g
Tuky170,27 g
Sacharidy625,39 g
Sůl1,79 g
SAFA83,15 g
Vláknina18,72 g
Cukry224,02 g
Související témata:

Načítám