Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Že znáte lanýže pouze jako drahé houby? Tak zkuste ty naše! Jsou z čokolády a lanýže připomínají svým vzhledem. Jsou sametově čokoládové!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 kuliček
  • 200 g hořké čokolády
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrnek kakaa
Článek

Postup

01.

Čokoládu nalámejte na čtverečky a v rendlíku zalijte smetanou. Přidejte máslo a za stálého míchání zahřívejte, dokud se vše nespojí v hladký krém.

02.

Dejte vychladit do lednice, dokud hmota neztuhne (minimálně 2 až 3 hodiny, nejlépe ale přes noc). Lžičkou ji pak nabírejte a v dlani tvořte malé kuličky, které odkládejte do kakaa, ve kterém je obalte.

Související témata:

Načítám