Článek
Postup
01.
Oloupanou cibuli dejte spolu s buráky do mixéru a rozmixujte najemno (kousky arašídů ale nejsou na škodu). Přidejte cizrnu, prolisovaný česnek, římský kmín a papriky, nasekaný koriandr, sůl a rozmixujte na pevnou, ale hladkou hmotu.
02.
Z hmoty vytvarujte 4 burgery (kdyby se směs moc lepila, přidejte trochu mouky, kdyby se naopak rozpadala, přidejte vajíčko) a smažte je na rozpáleném oleji, dokud dolní vrstva nezpevní a nezezlátne. Poté obraťte a pečte z druhé strany.
03.
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky a z obou stran osmažte, nebo potřete olejem a v troubě ugrilujte. Každý plátek trochu posolte. Majonézu smíchejte s ovocem, limetkovou šťávou, koriandrem a solí. Housky rozřízněte a do každé dejte cizrnovou placičku, dresink, plátky lilku a kdo má rád, další koriandr.