Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Obložené vejce se tradičně dělává se šunkou, ale proč nezavzpomínat na klasiku dřívějších prodejen s lahůdkami a mléčných barů a neudělat si variantu s uherákem.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
  • 1 ks vejce
  • 150 g bramborového salátu
  • 50 g krájeného uherského salámu
  • 1/2 ks nakládaných okurek
  • 2 ks cherry rajčat
  • 30 g taveného sýra
  • 1/2 lžíce hladkolisté petržele
Článek

Plastové mističky, ve kterých se dalo koupit obložené vejce s uherákem – to je vzpomínka, kterou si leckdo rád vybaví. Tak si ho vyrobte! Návod krok za krokem na salámovou růži najdete zde:

Postup

01.

Vejce vložte do vroucí vody a vařte ho asi 10 minut. Pak ho zchlaďte studenou vodou. Poté vajíčko oloupejte a podélně rozkrojte.

02.

Z plátků uheráku vyrobte salámovou růži. Připravte si skleničku s průměrem 5–6 cm. Postupně přes její okraj překládejte částečně přes sebe kolečka salámu, aby byla vždy přehnutá v polovině. Postupujte kolem dokola, pak sklenici obraťte do dlaně – získáte tak krásný květ.

Foto: Svatava Vašková

Takhle se nejlépe složí krásná uheráková růžeFoto: Svatava Vašková

03.

Vezměte misku a naložte do ní bramborový salát. Na něj položte poloviny uvařeného vajíčka řezem dolů.

04.

Vedle vejce položte salámovou růži a doplňte nakrájenou kyselou okurkou, cherry rajčaty a taveným sýrem, kterým ozdobte vajíčka. Nakonec přidejte zelenou petrželku.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie2 847,7 kJ
Bílkoviny28,79 g
Tuky48,51 g
Sacharidy27,48 g
Sůl3,77 g
SAFA17,58 g
Vláknina4,13 g
Cukry5,79 g

Načítám