Hlavní obsah
3,0
(206)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Obložené, chcete-li ruské, vejce... Tato dobrota je vlastně chlebíček bez pečiva. Kdo si na této hvězdě studené kuchyně alespoň jednou nepochutnal? Základem je dobře ochucený vlašský salát, na něm půlka vajíčka přelitá speciální majonézou, kousek okurky, hrášek. Pojďme se podívat, jak na to!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 misky
Na vejce a oblohu
  • 120 g vlašského salátu
  • 1 vejce
  • 2 plátky šunky
  • 1 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2 kyselé okurky
  • 2 ks sterilovaných kapií
  • 2 snítky listové petržele
Na přeliv na vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 20 ml láku z okurek
Článek

Postup

01.

Dejte vejce do vody a vařte od bodu varu asi 10 minut. Nechte ho vychladnout, nebo zchlaďte studenou vodou. Vajíčko oloupejte a podélně rozpulte. 

02.

Připravte si misky. Do každé odvažte 60 g vlašského salátu. Na něj položte polovinu uvařeného vajíčka řezem dolů. 

03.

Nyní je čas ne přeliv. Smíchejte majonézu s troškou nálevu z okurek. Nálev přidávejte postupně, dokud směs nebude mít ideální konzistenci (ani moc hutná, ani moc řídká). Vajíčko položené na vlašském salátu přelijte. 

04.

Dozdobte plátkem kvalitní vepřové šunky, hráškem, malou kyselou okurkou, proužkem sterilované kapie a zelenou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

K vejci přidejte okurku, tu nařízněte, šunku naaranžujte do ruličky a podávejteFoto: Svatava Vašková

Obložené vajíčko servírujte s čerstvým pečivem. A vlašský salát si udělejte také domácí, pochutnáte si dvojnásobně!

Reklama

Související témata: