Hlavní obsah

Výročí Listopadu: Obložené alias Ruské vejce

Hodnocení:
(203)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Obložené, chcete-li ruské, vejce... Tato dobrota je vlastně chlebíček bez pečiva. Kdo si na této hvězdě studené kuchyně alespoň jednou nepochutnal? Základem je dobře ochucený vlašský salát, na něm půlka vajíčka přelitá speciální majonézou, kousek okurky, hrášek. Pojďme se podívat, jak na to!

Ingredience pro:
2 misky
Na vejce a oblohu
  • 120 g vlašského salátu
  • 1 vejce natvrdo
  • 2 plátky šunky
  • 1 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2 sterilované okurky
  • 2 ks sterilovaných kapií
  • 2 snítky petrželky
Na přeliv na vejce
  • 2 lžíce majonézy
  • 20 ml láku z okurek
Článek

Postup

Krok 1: Dejte vejce do vody a vařte od bodu varu asi 10 minut. Nechte ho vychladnout, nebo zchlaďte studenou vodou. Vajíčko oloupejte a podélně rozpulte. 

Krok 2: Připravte si misky. Do každé odvažte 60 g vlašského salátu. Na něj položte polovinu uvařeného vajíčka řezem dolů. 

Krok 3: Nyní je čas ne přeliv. Smíchejte majonézu s troškou nálevu z okurek. Nálev přidávejte postupně, dokud směs nebude mít ideální konzistenci (ani moc hutná, ani moc řídká). Vajíčko položené na vlašském salátu přelijte. 

Krok 4: Dozdobte plátkem kvalitní vepřové šunky, hráškem, malou kyselou okurkou, proužkem sterilované kapie a zelenou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

K vejci přidejte okurku, tu nařízněte, šunku naaranžujte do ruličky a podávejte

Obložené vajíčko servírujte s čerstvým pečivem. A vlašský salát si udělejte také domácí, pochutnáte si dvojnásobně!

ynezorPumanzeSaNyknalC
13. 11. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.