Hlavní obsah
3,2
(362)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Co si budeme povídat, saláty z kuchyně našich maminek nebyly úplně „light“. Jednu z hlavních složek často tvořila majonéza, v lepším případě octová zálivka. My ale čas od času zhřešíme a podobný retro salát si rádi k večeři připravíme. A pěkně s bílým rohlíkem. Dietáři odpustí...

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g rajčat
  • 1 ks hermelínu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 špetky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Každý den nemusí být dieta. Proč si také zeleninové recepty občas nevylepšit něčím pořádným, jako je hermelín a majolka? Chuť tohoto vydatného, ale stále výživného zeleninového jídla za nějaký ten dřep nebo klik navíc stojí.

Postup

01.

Nejprve dejte do vroucí vody vařit vejce. Natvrdo bude uvařené asi po 10 minutách. Pak ho zchlaďte a oloupejte. 

02.

Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadýrky, ta totiž majonézu dost naředí. 

03.

Zchladlé uvařené vejce a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou

04.

Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou. 

Foto: Svatava Vašková

Majonézu můžete nastavit nebo zcela nahradit bílým jogurtemFoto: Svatava Vašková

Rajčatový salát servírujte jako hlavní chod s pečivem nebo jako přílohu třeba ke grilovanému masu

Reklama

Načítám