Hlavní obsah

Retro rajčatový salát s hermelínem

Hodnocení:
(297)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Co si budeme povídat, saláty z kuchyně našich maminek nebyly úplně „light“. Jednu z hlavních složek často tvořila majonéza, v lepším případě octová zálivka. Já ale čas od času zhřeším a podobný retro salát si ráda k večeři připravím. A pěkně s bílým rohlíkem. Dietáři odpustí...

Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g rajčat
  • 1 hermelín
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce natvrdo
  • 100 g majonézy
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 špetky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve dejte do vroucí vody vařit vejce. Natvrdo bude vařené asi po 10 minutách. Pak ho zchlaďte a oloupejte. 

Krok 2: Rajčata dle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Pokud chcete krémovější konzistenci salátu, zbavte je části s jadýrky, ta totiž majonézu dost naředí. 

Krok 3: Zchladlé uvařené vejce a hermelín nakrájejte na malé kostičky, jarní cibulky nasekejte. Pak vše smíchejte s rajčaty a majonézou. 

Krok 4: Salát dle chuti osolte a opepřete, nakonec ho posypte nasekanou čerstvou pažitkou. 

Foto: Svatava Vašková

Majonézu můžete nastavit nebo zcela nahradit bílým jogurtem

Rajčatový salát servírujte jako hlavní chod s pečivem, nebo jako přílohu třeba ke grilovanému masu

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 6. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.