Hlavní obsah
Foto: Chzu, Shutterstock.com

Foto: Chzu, Shutterstock.com

Hledáte rychlou a snadnou svačinu, která je zároveň chutná, vydatná a zdravá? Pak zkuste pomazánku z tuňáka! Tato pochoutka je snadná na přípravu a je ideální pro servírování na chlebu, bagetce, krekrech nebo sušenkách. Navíc je plná zdraví prospěšných látek!

8 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
    4
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře barevného mletého
  • 2 lžíce bílého řeckého jogurtu
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Tuňáková pomazánka vás zaručeně potěší chutí i tím, že je plná zdraví prospěšných látek. Díky obsahu tuňáka je bohatá na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny, cibule dodává antioxidanty, kapary vlákninu a olivový olej zdravé tuky. Navíc se připravuje snadno a rychle!

Postup

01.

V misce smíchejte tuňáka, najemno nasekanou cibuli, pokrájené kapary, olivový olej, sůl a pepř.

02.

Směs třete vidličkou, dokud nevznikne hrubší pasta. Poté dle chuti a vámi preferované konzistence přidejte jogurt.

03.

Podávejte na chlebu, bagetě, krekrech nebo sušenkách. Pomazánku můžete servírovat ozdobenou čerstvou petrželkou, klíčky, kapary nebo olivami.

Do pomazánky můžete přidat další ingredience podle svého vkusu, například nasekané bylinky, česnek nebo citronovou šťávu.

Načítám