Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Rádi snídáte lívance? A co takhle vyzkoušet verzi naslano... Připravte si zajímavou variantu lívance se šunkou, sýrem a zeleninou, kterou budete mít do 15 minut na stole. Náplň můžete obměňovat podle své chuti.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na lívanec
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 ks vejce
Náplň
  • 4 plátky šunky
  • 1 plátek plátkového sýra
  • 40 g mražené zeleninové směsi
Článek

Rádi byste ozvláštnili snídani? Vyzkoušejte tenhle plněný slaný lívanec bez kynutí, který skvěle chutná, zasytí a je do 15 minut na stole. Do těsta můžete použít například i špaldovou mouku: obsahuje víc vlákniny, ale lívanec pak nebude tak nadýchaný jako s bílou hladkou.

Postup

01.

Do misky dejte mouku, přidejte špetku soli a kypřicí prášek a zamíchejte. Do sypké směsi přidejte bílý jogurt a žloutek a opět promíchejte. Nakonec do směsi opatrně zapracujte vyšlehaný sníh z bílku, přitom dejte pozor, aby moc neklesl.

02.

Na rozpálenou suchou teflonovou pánev rozložte polovinu těsta, na ni položte 2 plátky šunky, hrst mražené zeleniny, sýr, zbylé 2 plátky šunky a nakonec zakryjte druhou polovinou těsta.

Tip: Pokud nejíte maso, samozřejmě volte náplň podle sebe.

03.

Lívanec opékejte na mírném plameni dvě minuty z každé strany. Podávejte ještě teplý.

Můžete zkusit lehké lívanečky z ricotty. Když do nich nedáte vanilku, jsou skvělé i naslano.

Načítám