Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Milujete záviny a došla vám inspirace, čím je naplnit? Nemusí to být jen jablka nebo šunka se sýrem. Vyzkoušejte i následující tip.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 250 g listového těsta
    1
  • 150 g modrého sýra
    7
  • 1 vanička tvarohu
    7
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks žloutků
    3
  • 2 lžičky lněných semínek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte tvaroh, sýr a nasekané bylinky a pomocí vidličky vytvořte jednolitou hmotu. Do hmoty vmíchejte žloutek, sůl a pepř (se solí opatrně, modré sýry bývají slané samy o sobě).

02.

Těsto rozválejte na tenkou placku a náplň rovnoměrně rozetřete tak, aby okraje zůstaly suché (do šířky asi 3 cm). Pak závin zabalte, pomocí rozkvedlaného vajíčka slepte a upevněte, potřete po celé délce a zasypte lněným semínkem. Pečte asi 30 minut do zlatova. Podávat můžete teplé i vychlazené.

Energetická hodnota celkem pro 1 závin
Energie7 524,03 kJ
Bílkoviny96,97 g
Tuky115,56 g
Sacharidy94,46 g
Sůl15,77 g
SAFA64,88 g
Vláknina4,47 g
Cukry18,8 g
Související témata:

Načítám