Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Milujete záviny a došla vám inspirace, čím je naplnit? Nemusí to být jen jablka nebo šunka se sýrem. Vyzkoušejte i následující tip.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 250 g listového těsta
  • 150 g modrého sýra
  • 1 vanička tvarohu
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutků
  • 2 lžičky lněných semínek
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte tvaroh, sýr a nasekané bylinky a pomocí vidličky vytvořte jednolitou hmotu. Do hmoty vmíchejte žloutek, sůl a pepř (se solí opatrně, modré sýry bývají slané samy o sobě).

02.

Těsto rozválejte na tenkou placku a náplň rovnoměrně rozetřete tak, aby okraje zůstaly suché (do šířky asi 3 cm). Pak závin zabalte, pomocí rozkvedlaného vajíčka slepte a upevněte, potřete po celé délce a zasypte lněným semínkem. Pečte asi 30 minut do zlatova. Podávat můžete teplé i vychlazené.

Související témata:

Načítám