Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zbyly vám těstoviny? Pak se vám hodí recept na výbornou večeři (a klidně i oběd). Všechny suroviny se jen naskládají do pánve, pekáčku či zapékací misky a dají se zhruba na půlhodinku zapéct do trouby. Hotovo! Takže jestli máte doma velké milovníky špaget, můžete trochu obměnit repertoár.

5 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 950 g vařených těstovin
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 4 ks vejce
  • 200 g mozzarelly
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli a pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Uvedené ingredience jsou pouze orientační. Jídlo obdobně připravíte i jen z malého zbytku těstovin, které (klidně včetně omáčky, se kterou jste je původně vařili) zapečete s jedním vajíčkem v malé misce. Přidat můžete sušená rajčata, cuketu, hrášek, sýr feta, žampiony, špenát, olivy, opečenou cibuli, slaninu, tuňáka či třeba masové kuličky...

Postup

01.

Vařené špagety smíchejte s omáčkou (můžete použít rajčatové pyré, sekaná rajčata či passatu), podle chuti přidejte oregano, česnek a bazalku a natlačte do zapékací mísy, pekáčku nebo pánve vymazané olejem.

Tip: Budete-li vařit těstoviny přímo na frittatu, po slití je omastěte trochou olivového oleje nebo másla, aby se neslepily.

02.

Vajíčka prošlehejte se solí a čerstvě mletým pepřem a zalijte jimi těstoviny v pánvi. Obložte kousky mozzarelly a půlkami rajčátek a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a zapékejte asi 25 až 35 minut, až bude vajíčko pěkně tuhé a frittata propečená (záleží na velikosti a síle vrstvy).

Tip: Místo mozzarelly můžete použít jiný sýr, který máte právě po ruce.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 462,36 kJ
Bílkoviny23,22 g
Tuky22,62 g
Sacharidy73,33 g
Sůl3,87 g
SAFA8,03 g
Vláknina5,04 g
Cukry12,03 g

Načítám