Článek
Uvedené ingredience jsou pouze orientační. Jídlo obdobně připravíte i jen z malého zbytku těstovin, které (klidně včetně omáčky, se kterou jste je původně vařili) zapečete s jedním vajíčkem v malé misce. Přidat můžete sušená rajčata, cuketu, hrášek, sýr feta, žampiony, špenát, olivy, opečenou cibuli, slaninu, tuňáka či třeba masové kuličky...
Postup
01.
Vařené špagety smíchejte s omáčkou (můžete použít rajčatové pyré, sekaná rajčata či passatu), podle chuti přidejte oregano, česnek a bazalku a natlačte do zapékací mísy, pekáčku nebo pánve vymazané olejem.
Tip: Budete-li vařit těstoviny přímo na frittatu, po slití je omastěte trochou olivového oleje nebo másla, aby se neslepily.
02.
Vajíčka prošlehejte se solí a čerstvě mletým pepřem a zalijte jimi těstoviny v pánvi. Obložte kousky mozzarelly a půlkami rajčátek a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a zapékejte asi 25 až 35 minut, až bude vajíčko pěkně tuhé a frittata propečená (záleží na velikosti a síle vrstvy).
Tip: Místo mozzarelly můžete použít jiný sýr, který máte právě po ruce.