Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Vyznání lásky přijde hned po prvním soustu! Jemné kuře s krémovou rajčatovou omáčkou se stalo virálním hitem a je jedním z nejoblíbenějších kuřecích receptů.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
maso a těstoviny
  • 250 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce soli
omáčka
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sušených rajčat
    12
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání
    7
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    7
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Tento recept můžete vyzkoušet i s krevetami nebo masovými kuličkami namísto kuřecího masa. Těstoviny můžete nahradit gnocchi a věřte, že i tak to bude láska na první sousto!

Postup

01.

Krátké těstoviny dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prso rozkrojte napůl na dva stejné plátky. Lehce je osolte a okořeňte pepřem, paprikou a oreganem.

02.

V pánvi vhodné do trouby orestujte maso na oleji ze sušených rajčat. Stačí dvě minuty z každé strany, aby se maso jen zatáhlo. Pak ho z pánve vyndejte stranou na talíř.

03.

Do pánve dejte máslo a na něm orestujte nasekanou menší cibuli a plátky česneku. Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata, chilli vločky a rajský protlak. Vše zalijte cca 150 ml vody z těstovin a provařte asi 2 minuty.

04.

Nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání, přisypte strouhaný parmazán a krátce provařte. Maso vraťte do omáčky a dejte do předehřáté trouby na 10 minut dopéct při 180 °C.

05.

Uvařené těstoviny slijte a zamíchejte je do omáčky. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou bazalku a můžete servírovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 734,18 kJ
Bílkoviny47,13 g
Tuky56,84 g
Sacharidy106,72 g
Sůl16,51 g
SAFA24,98 g
Vláknina7,22 g
Cukry15,62 g

Načítám