Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Nevím, jak je to u vás, ale u nás jsou těstoviny velmi žádané. Ať už s masem, nebo se zeleninou, vždycky mají úspěch. Tento rychlý a jednoduchý recept vám třeba rozšíří těstovinový repertoár.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 350 g těstovin linguine
  • 1 pórek
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g zeleného hrášku
  • 1 lžíce másla
  • 200 g 30% smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte do vroucí osolené vody vařit těstoviny linguine (nebo jiné). Uvařte je podle návodu, aby byly al dente (na skus).

02.

Ve větší pánvi na lžíci másla orestujte nakrájený pórek a nasekaný česnek. Když začne měknout, přidejte zelený hrášek a smetanu ke šlehání, osolte a opepřete.

03.

Nechte provařit a přidejte 1-2 lžíce vody z těstovin. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a strouhaným parmazánem.

Foto: Svatava Vašková

Podávejte s čerstvě namletým pepřem a strouhaným parmazánem Foto: Svatava Vašková

04.

Uvařené těstoviny slijte a promíchejte je s omáčkou. Ihned servírujte.

Těstoviny jsou vděčné a věčné. Zkuste také nejlepší špagety carbonara nebo ančovičkové linguine

Reklama