Hlavní obsah
3,3
(83)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Tenhle vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní s chutí poobědvají nebo povečeří i ti, kdo maso milují, i kdyby si měli tuto příjemně kořeněnou směs dát třeba jako přílohu. Kořeněné brambory si u vás doma oblíbí každý.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce ghí
  • 500 g brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 300 g květáku
  • 1 ks červené papriky
  • 70 g mraženého hrášku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 špetka soli
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte ghí a cibuli opečte dozlatova. Jak vyrobit domácí přepuštěné máslo ghí?

02.

Oloupané brambory nakrájejte na menší kusy. Přidejte je do pánve spolu s najemno nasekaným česnekem, kurkumou, římským kmínem a špetkou soli a asi minutu promíchávejte na středním plameni. Poté podlijte asi 1 dl vývaru a přiklopte. Duste 5 minut.

03.

Po 5 minutách přidejte květák rozebraný na menší růžičky, papriku (ideálně červenou kapii) nakrájenou na proužky a podle potřeby přilijte trochu zeleninového vývaru. Opět přiklopte a duste, dokud nejsou brambory i květák měkké (cca 10 minut).

04.

Nakonec přidejte hrášek a garam masalu. Opatrně promíchejte, abyste brambory nerozmačkali, a asi minutu nechte pod pokličkou na mírném ohni dojít.

05.

Na talíři posypejte podle chuti najemno pokrájenou chilli papričkou a koriandrem.

Foto: Martina Lancingerová

Vynikající bezmasé jídlo nebo skvělá a originální příloha k obyčejné pečeniFoto: Martina Lancingerová

Je indická kuchyně vaše oblíbená? V tom případě si pochutnáte i na bramborových indických plackách se sýrem paratha anebo na indických smažených cibulových kroužcích, které můžete podávat jako předkrm vaší domácí indické hostiny.

Reklama

Související témata:

Načítám