Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 ks sýru feta
    7
  • 1 ks cibule
  • 200 g listového špenátu
  • 250 ml smetany
    7
  • 1 hrnek piniových semínek
    8
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička hrubě mletý pepř
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě na skus.

02.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět.

03.

Poté k ní přidáme omyté špenátové listy a česnek, osolíme a opepříme. Jakmile je špenát měkký, zalijeme jej smetanou.

04.

Směs necháme krátce prohřát, promícháme s těstovinami a podáváme s rozdrolenou Fetou a piniovými oříšky.

Načítám