Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Těstoviny uvaříte za pár minut, poté je smícháte s ostatními připravenými surovinami a s mascarpone, necháte krátce zapéct a může se podávat večeře.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g těstovin
  • 200 g šunky
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 200 ml smetany
  • 300 g mascarpone
  • 4 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Na oleji zahřejte čerstvý nebo mražený hrášek, přidejte nakrájenou šunku nebo pancettu. Když bude opečená, přilijte smetanu a přidejte sýr.

02.

Dochuťte solí a pepřem, a ve chvíli, kdy je omáčka tekutá, přimíchejte i uvařené těstoviny. Vše dobře promíchejte, přesuňte do pekáčku, posypte parmezánem a dejte na 10 minut zapéct při 190 stupních Celsia.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 911,62 kJ
Bílkoviny32,29 g
Tuky44,79 g
Sacharidy98,88 g
Sůl3,16 g
SAFA28,04 g
Vláknina6,82 g
Cukry9,58 g
Související témata:

Načítám