Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte rádi cukroví tzv. za studena? Pak vyzkoušejte žloutkové kuličky. Jejich chuť se nedá k ničemu přirovnat. Je totiž naprosto originální.

35 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
25 kusů
Těsto
  • 1 lžička cukru
  • 1 ks bílku
    3
  • 3 lžíce rumu
  • 5 dkg ořechů
    8
  • 10 dkg cukru moučka
  • 10 dkg mléčné čokolády
    6
    7
Poleva
  • 1 ks žloutků
    3
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce másla
    7
Na obalení
  • 10 dkg kokosu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nastrouhejte čokoládu najemno, přidejte k ní zbylé suroviny na těsto a vše řádně propracujte. Nebojte se toho, že je hmota trochu vlhčí.

02.

Dejte těsto do lednice a mezitím si připravte krém. Uvařte celé vejce, nechte zcela zchladnout a vyjměte z něj žloutek. Ten vidličkou rozetřete a smíchejte s máslem, cukrem a rumem. Do dlaně vždy dejte placičku těsta, na tu položte malou hrudku krému a vše zabalte do úhledné kuličky. Tu obalte v kokosu.

Související témata:

Načítám