Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do salátu z čerstvé zeleniny přidejte špagety nebo i jiné libovolné těstoviny. Kromě bazalky můžete přidat i další voňavé bylinky.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka listového salátu
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks salátové okurky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks červené cibule
  • 250 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 lžíce balzamikového octa
    12
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 hrst hladké mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup:

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte, propláchněte vodou a v misce je promíchejte s trochou oleje, aby se neslepily. Nechte vychladnout. 

02.

Mezitím si nakrájejte cibuli na půlkolečka, rajčata, okurku a papriku na kostičky, salát natrhejte. Vše promíchejte v míse společně s těstovinami a přidejte olivový olej, balzamiko, bazalku, sůl a pepř. 

03.

Žlutou cibuli nakrájejte natenké proužky a zlehka obalte v mouce. Osmažte v rozpáleném oleji, nechte okapat a vmíchejte do salátu.

Načítám