Hlavní obsah
3,3
(43)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi křupavé housky? A co teprve, když si je upečete sami doma? Recept na opravdu neodolatelné housky, které musíte vyzkoušet!

45 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
7 housek
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 80 ml oleje
  • 3 ks vejce
  • 4 dkg droždí
  • 1/4 l vody
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky hrubé soli
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Mouku, olej, droždí, 2 vejce, cukr, sůl a vodu smíchejte, vypracujte hladké těsto a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v teple.

02.

Pak těsto vyndejte, znovu propracujte, rozdělte ho na tři stejně velké části, vytvarujte do válečků a zaplétejte do tvaru housek.

03.

Housky vložte na plech s pečicím papírem, pomažte vajíčkem a posypte hrubou solí a sezamovými semínky (použít můžete i mák nebo kmín). Pečte při 180 stupních asi 15–20 minut (že jsou housky hotové, poznáte podle zlatavé barvy). Po vytažení lehoučce potřete rozpuštěným máslem.

Na domácí housky se báječně hodí domácí máslo.

Reklama

Související témata:

Načítám