Hlavní obsah

Vyžeňte migrénu i revma

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Co dělat, když vaši milou trápí migréna??Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

17. díl - Revma umí potrápit! A nejenom revma, ale i taková migréna dokáže život obrátit naruby. Nevíte, co s tím a lékaři vám nedokážou pomoci? Třeba vás zachrání sto let staré rady!

Článek

Migréna neboli jednostranná bolest hlavy

Tuto nemoc možno také pojmenovati dnou hlavy, poněvadž její příčinu dlužno hledati v dnavém složení krve. Zní to hrozně, že? Nebojte, s inteligencí to naštěstí nemá nic společného.

Léčení spočívá v denní parní koupeli hlavy v odvaru senné strusky půl hodiny, potom ihned půlhodinová, trvale horká, vysoká koupel nohou. Po ní nutno ihned nohy a trup omýti chladnou vodou. Večer opakujeme horkou koupel nohou. Léčení podporujeme dvěma horkými půlhodinovými vanovými koupelemi týdně, po nich ihned následuje chladná koupel 24 stupňů R neb chladná sprcha. Nutna je ještě vegetariánská strava; piva, vína a zrnkové kávy nepožívejme. Veškeré prášky, léky a jiné lékařské přípravky mohou sice nemoc potlačiti, nemohou ji však zdolati.

Studené nohy

Jeden z nejlepších prostředků pro studené nohy, pocení nohou a oteklé nohy jsou velmi horké koupele nohou v odvaru senných květin, půl hodiny trvajícíc, při čemž neustále přilévejme horkou vodu a ke konci polejme nohy studenou vodou. Jsou-li nohy vodnatelně oteklé, odpadne studené polití.

Hostec (revma)

Nejlepší výsledek docílíme horkými (28 až 32 stupňů R) koupelemi celého těla, vždy půl hodiny trvajícími, načež se nemocný potí a pak ještě jednou chladně, 24 stupně R, v té samé vaně se vykoupe. Horké koupele můžeme, podle stavu sil činiti denně nebo dva až třikrát týdně. Strava musí býti bezpodmínečně vegetariánská.

Thé z přesličky, jalovcových plodů, šípku, jahodových listů a kořene nátržníku čistí krev od kyseliny močové. Toto thé béře se třikrát denně, vždy po číšce. Na bolestná místa přiložíme horké obklady. Při špatném dechu, chladné obklady na prsa, které při obtížích vyměníme. Zároveň pečujme o teplé nohy.

Pijte chutné čaje, hojně se ráchejte ve vaně, jezte vegetariánská jídla a brzy uvidíte, že se zbavíte většiny nemocí... Tedy když se nevykoupete z podoby...

Reklama

Související témata:

Načítám