Hlavní obsah

Krásná, sexy a dokonalá hospodyňka v jednom? Ano, díky Měsíci!

Foto: thinkstock

Využijte síly Měsíce. Třeba hned v září!Foto: thinkstock

Reklama

Kdy se pustit do velkého úklidu? Kdy zajít k zubaři? Sázet rostliny? Nebo kdy je nejlepší začít hubnout? Měsíc to ví. Poradíme vám, jak se podle něho řídit a vaše běžné činnosti maximálně zefektivnit!

Článek

Naši předci měli velmi omezené možnosti, které jim usnadňovaly běžný život, a přesto si dokázali pomoci s málem. Vypozorovali, že když některé práce budou provádět v určitých fázích Měsíce, budou se jim lépe dařit. Zkusíte to také?

Lunární pravidla

Měsíc zhruba během jednoho měsíce vystřídá čtyři fáze: novoluní, kdy není na obloze vidět, pak začne dorůstat a za pár dnů se dočkáte úplňku. Od tohoto dne Měsíc ubývá, neboli couvá, bude vidět z části a posléze zase vůbec. „Dorůstající a couvající Měsíc si představte jako nádech a výdech. Nádech je čas vhodný k doplňování a přijímání, výdech k uvolňování a vylučování,“ vysvětluje Žofie Kanyzová z nakladatelství Krásná paní.

Další pravidlo říká, že Měsíc projde zvěrokruhem za 29,5 dne a v každém znamení se za tu dobu zdrží dva nebo tři dny. Přitom každé vládnoucí znamení vás ovlivňuje jinak. Přesné dny najdete v každém dobrém lunárním kalendáři, my jsme pro vás připravili přehled na celé září!

Nyní víte důležitá data, co tedy kdy dělat a nedělat?

Potřebujete si hlídat váhu?

Když Měsíc dorůstá, dejte si pozor na přejídání, rychleji přiberete. A když couvá, snáz se vám budou držet diety. Pokud potřebujete shodit dvě tři kila, stačí den půstu, kdy jíte pouze jeden druh stravy, například rýži. Pro tyto dny jsou optimální krajní fáze Měsíce: úplněk, novoluní, první nebo poslední čtvrt. Chcete-li však držet dietu, začněte při úplňku a pokračujte do novoluní (organismus lépe vylučuje a snáze se zbavuje přebytečných tukových zásob). A nezapomeňte hodně pít, vždyť Hubnutí: Voda vám pomůže zbavit se nadbytečných kil!.

Foto: thinkstock

Pokud chcete zhubnout, začněte hned po úplňkuFoto: thinkstock

Jak být krásnější?

Když Měsíc dorůstá, cvičte a posilujte, výsledky budou patrnější, dopřejte si vyživovací kúry, pokožka je lépe vstřebá. „Pokud se Měsíc ve zvěrokruhu nachází v pozici Kozoroha, jsou tyto dny mimořádně příznivé pro pleť – jestliže přijdete na kosmetické ošetření, účinek péče se dvojnásobné zesílí. Ale pozor na opalování, pokožka je nyní citlivá a mohla by se snáz spálit,“ upozorňuje kosmetička Hana Bednářová ze studia Dopřej si. Chodit do sauny se doporučuje v Rybách a ve Střelci aplikovat kúry proti celulitidě – tělo se jí snáz zbavuje.

Foto: thinkstock

Kozoroh přispěje kráse vaší pleti!Foto: thinkstock

Jak na domácnost?

Když Měsíc couvá, vyzbrojte se košťaty a hadry – snáze se zbavíte prachu a špíny a také se doporučuje zbavovat starých nepotřebných věcí. Když Měsíc dorůstá, omezte domácí práce, stejně by vám trvaly déle. Ani nevětrejte peřiny, a určitě ne ve dnech vodních znameních – lépe by do nich pronikla vlhkost. Ve vzdušných znameních Blíženců, Vah nebo Vodnáře všechno rychleji schne, takže se klidně pusťte do malování a lakování. Prádlo se daří lépe vyprat ve vodních znameních Raka, Štíra nebo Ryb – dokonce i s menším množstvím pracího prostředku.

Foto: thinkstock

Tak už víte, kdy se pustit do úklidu?Foto: thinkstock

Hurá na zahradu

Bez vaší péče se rostlinám nebude dařit, ale i v této oblasti se nabízí vyzkoušet lunární doporučení. Dny dorůstajícího Měsíce pozitivně působí na růst rostlin, proto sázejte, vysazujte a přesazujte, posekejte trávník. A když Měsíc couvá? Přišel vhodný čas například na prořezávání stromů a keřů, zbavování se plevelů nebo zpracování úrody i její uskladnění (včetně zavařování nebo zmražení).

Hlídejte si zdraví

Detoxikační kúry si dopřejte ve dnech couvajícího Měsíce, z těla se rychleji odbourávají škodliviny. V tyto dny je rovněž vhodná návštěva lékaře, zejména když se potřebujete něčeho zbavit (opravit zub, řešit kožní problémy a podobně). Naopak v době dorůstajícího Měsíce organismus dokonaleji využije potravinové doplňky nebo třeba bylinkové čaje.

A co vy, už jste vyzkoušeli lunární pravidla v praxi?

Reklama

Načítám