Hlavní obsah

Rodiče jí koťátko nekoupili, teď má koček 1000!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Patříte-li mezi hrdé majitele koček nebo jen tyhle heboučké domácí mazlíčky milujete, navštivte s námi nejzajímavější místa, ze kterých srdce každého kočkomila zaplesá.

Článek

Také rádi rozmazlujete svou kočičku lahodnými kapsičkami, hračkami nebo supermoderními hi-tech zařízeními, aby se jí spokojeněji žilo? Vychytávek, které pro kočky existují, neustále přibývá, stejně jako lidí, jejichž vášeň pro mazlíčky hraničí pomalu se šílenstvím. Přesvědčit se můžete sami.

Jednu kávu a dvě koťata

Ne každý milovník koček může mít vlastní kočičku doma. A přesně na takové lidi cílí kočičí kavárny. Můžete si tu posedět, vychutnat kávu, a navíc přitom sledovat kočičky, které jsou tu doma. A dokonce se s nimi můžete pomazlit a pohrát si. Je to balzám na duši, ale třeba i trénink pro lidi, kteří chtějí porazit svou alergii. Vůbec první taková kavárna, Cat Flower Garden, byla otevřena v roce 1998 v Taipei na Taiwanu, v asijských zemích se těší obecně největší popularitě. Najdete je ale i v Česku: v Praze třeba Kavárnu Kočičí, Cat Cafe Prague nebo Kočkafé Fraya, v Brně Envi café nebo Pelíšek, v Kladně U kočičích tlapek nebo v Hradci Králové Artičok.

Foto: Profimedia.cz

Do takových kaváren rozhodně vyrazte jen odpočívat, od práce by vás tuliví mazlíčci rušiliFoto: Profimedia.cz

Připlatíte kočce masáž?

Když jedete na dovolenou a nemůžete si vzít kočku s sebou, často řešíte, kam s ní. Ne každý ji může svěřit kamarádům nebo nechat krmení na sousedce, a proto vznikly kočičí hotely. Některé oplývají luxusem, ze kterého se kočičkám ani nebude chtít odcházet. Například pětihvězdičkový kočičí hotel Catzonia v malajském městě Damansara ubytuje své kočičí hosty za 500 Kč na noc, kočičce tu můžete připlatit i koupel nebo masáže.

Foto: Profimedia.cz

Každá kočička má v hotelu vlastní pokojíček, aby nebyla ničím rušenaFoto: Profimedia.cz

Kočičí pokoje velké jako pro člověka

Přijde vám předchozí hotel poněkud stísněný? Kočičí hotel Cat v anglickém Hampshiru se od ostatních liší tím, že zde kočky obývají pokoje stejně velké jako lidé. Prostředí jim dá lépe zapomenout na nepřítomnost páníčků, navíc je tu nikdo z postele nebo gauče vyhánět nebude. A kdyby se jim přece jen zastesklo, mohou se spolu spojit přes Skype.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled vypadá jako hotel pro lidi, vítá ale pouze mňoukající hostyFoto: Profimedia.cz

Tady mají kočky pré

Také někdy z legrace říkáte, že bydlíte u své kočky? Některé domácnosti se potřebám mazlíčků skutečně přizpůsobují až nezdravě moc. Doslova v kočičí ráj proměnil svůj dům kalifornský stavitel Peter Cohen. Na více než milion korun ho přišel systém lávek, schůdků, domečků, škrabadel a prolézaček, po kterých se může prohánět více než tucet kočiček, které zachránil. Investovat musel i do větracího systému, který si poradí se zápachem kočičích toalet, a čistících robotů na všudypřítomné chlupy.

Foto: Profimedia.cz

Kočičkám se tu žije pohodlně, možná i víc než majiteli a jeho partnerceFoto: Profimedia.cz

Vítejte u kočičí královny

Nekorunovanou kočičí královnou je sedmdesátiletá Lynea Lattanzio z Kalifornie, která provozuje záchrannou stanici pro kočky. Jako malá chtěla kotě, ale rodiče jí ho nikdy nekoupili. V dospělosti si pořídila kočičky hned dvě, po rozvodu přidala další dvě a dnes na rozlehlém pozemku, který slouží jako útočiště pro opuštěné nebo zraněné kočky, chová přes tisíc koček, kocourů a koťat (jak se zbavit kočičího zápachu a psích chlupů). Když se kočičky uzdraví a nemají strach z lidí, snaží se jim najít nové páníčky.

Foto: Profimedia.cz

Lynea Lattanzio si jako malá přála kotě, ale rodiče jí ho nikdy nekoupili. Teď si to vynahrazujeFoto: Profimedia.cz

Kočičí ostrov

Japonskému ostrovu Aoshima se přezdívá Kočičí ostrov a tento název rozhodně sedí. Kdysi se tu přemnožily myši a do boje s nimi vyrazilo několik koček, které sem byly nasazeny. Jenže dostatek potravy způsobil, že kočkám se dařilo tak dobře, až se nakonec přemnožily i ony. Dnes jich tu žije šestkrát více než lidí.

Foto: Profimedia.cz

Kočičí ostrov – vrchol roztomilosti, nebo spíše dějiště solidního hororu?Foto: Profimedia.cz

Máte rádi kočky? A proč?

Reklama

Související témata:

Načítám