Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také si občas rádi dopřejete domácí rohlíček s povidly nebo tvarohem? Vyzkoušejte naši netradiční variantu s pomeranči a chilli, budete příjemně překvapení.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 rohlíčků
  • 230 g hladké mouky
  • 120 ml zakysané smetany
  • 130 g másla
  • 1 špetka prášku do pečiva
  • 100 g pomerančové marmelády
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku, přidejte zakysanou smetanu, kousky změklého másla a kypřicí prášek. Rukama během minuty vypracujte hladké těsto, které drží při sobě.

02.

Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát vysoký asi dva milimetry. Ten pak rádýlkem rozdělte střídavě na protáhlé trojúhelníky.

03.

V misce smíchejte marmeládu s chilli a následně lžičkou klaďte kopečky vždy k základně rohlíčku. Trojúhelníky zabalte a hotové rohlíčky poskládejte na plech s pečicím papírem; dejte si pozor, aby špička zůstala pod celým rohlíčkem – to aby se při pečení nerozbalil. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct při 180 stupních Celsia na 20 minut.

Přemýšlíte často při zpracování pomeranče co s kůrou? Koukněte na naše tipy, jak slupku, nejen z pomeranče zužitkovat.

Reklama

Související témata:

Načítám