Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jako teplá snídaně nebo k odpolední kávě jsou přímo geniální! Řeč je o domácích plněných rohlíčcích, které nemusejí vždy skrývat jen klasická povidla nebo ořechovou náplň. Vyzkoušejte je na slano!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 rohlíčků
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
  • 21 g droždí
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g šunky
  • 3 lžičky koření na pizzu
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

V mléce rozmíchejte cukr a zahřejte ho. Přidejte rozdrobené droždí a nechte v hrníčku vzejít kvásek.

02.

Do mísy nasypte mouku, přilijte rozpuštěné máslo, kvásek a dodejte špetku soli. Vařečkou vypracujte hladké kynuté těsto, které nechte minimálně půl hodiny odpočívat na teplém místě, třeba i pod utěrkou.

03.

Poté ho rozdělte na několik dílů, každý rozválejte na plát o výšce asi tři milimetry a rozdělte jej na protáhlé trojúhelníky. K základně (o délce asi 7 centimetrů) každého naskládejte kousek šunky, strouhaný sýr, čtvrt cherry rajčátka a zasypte špetkou koření.

04.

Rohlíčky zabalte, poskládejte na plech s pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Kdo chce, může je ještě posypat zbytkem strouhaného sýru. Pečte při 180 stupních Celsia asi 20 minut.

Jako další variantu k snídani či svačině, můžete zvolit třeba zapečený francouzský sendvič Croque monsieur.

Reklama

Související témata:

Načítám