Hlavní obsah
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Ani v české kuchyni to nemusí být nuda! Máte rádi vepřové maso a španělské ptáčky? Zkuste je připravit trochu jinak. Věřte, že chuti rozbalených vepřových ptáčků nikdo neodolá.

15 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g vepřové kotlety
  • 100 g špeku
  • 1 lžíce sádla
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 2 nožičky párku
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 ks cibule
  • 1 sklenička láku z okurek
    10
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek. Opečte, dejte bokem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, párky na kolečka, na kostičky nakrájenou okurku. Podlijte horkou vodou, vraťte maso a v troubě pečte do měkka tak, aby bylo maso neustále potopené.

02.

Vyjměte z trouby, maso vyndejte, do zbylé omáčky nalijte trochu láku z okurek a trochu vody, přidejte hořčici a rozmixujte omáčku dohladka. Mouku rozmíchejte v horké vodě a omáčku zahustěte. Chvíli povařte, dosolte, vraťte maso a ještě v omáčce prohřejte. Dobrou chuť!

Související témata:

Načítám