Hlavní obsah

Rozmazlujte své vlasy. Olejíčky, séry i krystaly!

Foto: Thinkstock

Dopřejte vašim vlasům bonus v podobě olejíčku nebo séraFoto: Thinkstock

Reklama

Pečlivě je našamponujete, nezapomenete ani na kondicionér, ale přesto cítíte, že to není ono. Patří i vaše vlasy mezi ty „nevděčníky“, které zkrátka vyžadují něco navíc? Dopřejte jim jako bonus výživný olejíček, rozmazlete je sérem nebo do nich vetřete takzvané tekuté krystaly.

Článek

Některé vlasy se spokojí s málem, jiným musíte věnovat péči intenzivnější. Pokud je vaše hříva suchá nebo poničená častým barvením („záhul“ dostává hlavně při zesvětlování), určitě víte, o čem mluvíme. Bez kvalitního kondicionéru a pravidelného používání masek se určitě neobejdete, když ale do vaší výbavy přidáte ještě olejíček nebo sérum, vaše vlasy okamžitě prokouknou. Spousta žen řeší také suché konečky, na které jsou takovéto přípravky naprosto ideální. Po čem byste se měly porozhlédnout?

Univerzální olejíčky

Jsou pro všechny typy vlasů a použít se dají rovnou na několik způsobů. Olejíčky mají úžasné účinky nejen na vaše vlasy, ale i vlasovou pokožku. „Pokud se bojíte, že by olejíčky vaše vlasy zmastily, bojíte se zbytečně. Tedy za předpokladu, že se budete držet doporučeného dávkování a nepoužijete olejíčku příliš,“ říká kadeřnice Šárka Almanová.

Vyzkoušet můžete třeba Elixir Ultime (Kérastase, 780 Kč). Nanést ho můžete do vlhkých vlasů ještě před foukáním (dvě kapky), do suchých vlasů pro uhlazení a oživení (jedna kapka) nebo ho vetřít do vlasové pokožky ještě před mytím (3 kapky). Olejíček má totiž také čisticí schopnosti, a navíc hloubkově vyživí.

Podobně funguje také Mythic Oil (L'Oréal Professionnel, 420 Kč) nebo „tekuté zlato“ Orofluido (Revlon, 259 Kč), které obsahuje tři různé oleje. Pokud řešíte krepatění vlasů, vyzkoušejte Bamboo Smooth Kendi Oil (Alterna, 595 Kč).

Tip redakce: Jestli olejíčkům nefandíte, dejte přednost pudrovým vlasovým vychytávkám.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Elixir Ultime Kérastase 780 Kč, Mythic Oil L'Oréal Professionnel 420 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Orofluido Revlon 259 Kč, Bamboo Smooth Kendi Oil Alterna 595 KčFoto: archiv firem

Uhlazující séra

Také míváte po foukání naprosto rozlítané vlasy, které potřebují trochu usměrnit? Pořiďte si vlasové sérum, rozetřete v dlaních a jemně po vlasech přejeďte (nanášejte výhradně do délek, případně jen do konečků) nebo je použijte ještě před samotným foukáním. I s naprosto nepoddajnými vlasy si poradí sérum Super Skinny (Paul Mitchell, 269 Kč) nebo Anti-Frizz Serum (Goldwell, 271 Kč). Pakliže máte kudrnaté vlasy, vyzkoušejte Glaze Haze (TIGI, Bed head, 312 Kč).

Sérum využijete i v případě, že se vám neustále třepí konečky. „Nebudeme vám nalhávat, že se vám jejich používáním konečky okamžitě zocelí, ale pokud budete přípravky používat pravidelně, můžete třepení konečků předejít,“ vysvětluje kadeřnice Šárka Almanová. Nám se osvědčilo sérum Absolut Repair Cellular (L'Oréal Professionnel, 495 Kč). Pokud máte problém s jemnými, věčně splihlými vlasy, dejte přednost lehčím přípravkům. Tipy najdete ve článku Trápí vás příliš jemné vlasy? Dodejte jim objem!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Super Skinny Paul Mitchell 269 Kč, Anti-Frizz Serum Goldwell 271 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Glaze Haze TIGI, Bed head 312 Kč, Absolut Repair Cellular L'Oréal Professionnel 495 KčFoto: archiv firem

Séra pro maximální efekt

Pokud jsou vaše vlasy tak zlikvidované, že to začíná vypadat spíše na nůžky než na nový olejíček, vyzkoušejte séra v ampulkách, která slouží jako intenzivní kúra. „Séra v ampulkách mívají vyšší koncentraci účinných látek než běžné vlasové přípravky. S narušenými vlasy si proto dokážou poradit mnohem lépe. Produkt od produktu se ale samozřejmě liší, nejlépe proto uděláte, když se o vhodné kúře poradíte se svým kadeřníkem. Kúru zákaznicím doporučuji obzlášť po radikálnějším zesvětlování, při dlouhodobém melírování nebo po létě, kdy vlasy bývají obecně poškozené nejvíce," radí kadeřnice Petra Heřmánková.

Fiberceutic (L'Oréal Professionnel, 15 ampulek za 930 Kč, 1 ks za 68 Kč) nanesete do vlhkých vlasů pomocí aplikátoru, necháte pět minut působit a opláchnete. Ve vlasech zůstane až po dobu deseti umytí. Nutriol Hair Fitness Treatment (Nu Skin, 12 ampulek za 2059 Kč) se oproti tomu už neoplachuje.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Fiberceutic L'Oréal Professionnel, 15 ampulek za 930 Kč, Nutriol Hair Fitness Treatment Nu Skin, 12 ampulek za 2059 KčFoto: archiv firem

Tekuté krystaly

Že jste se s těmito přípravky ještě nesetkaly? „Tekuté krystaly jsou jakousi obdobou vlasových olejíčků, bývají často založené na bázi arganového oleje, obsahovat mohou také lněná semínka. Jejich výhodou je, že jsou po nich vlasy krásně hebké a lesklé, zároveň je ale zvládají i vyživit,“ říká kadeřnice Šárka Almanová. Aplikují se do vlhkých vlasů, pokud je vaše hříva poškozenější a extrémně suchá, vetřete je do vlasů vyfoukaných. Opět stačí dvě tři kapičky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): tekuté krystaly Collistar 539 Kč, tekuté krystaly Black 209 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): tekuté krystaly Black Pink 179 Kč, krystaly s lněnými semínky Maxima 400 KčFoto: archiv firem

Používáte vlasové olejíčky či séra? A se kterými jste spokojené? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám