Hlavní obsah

Rozparky jsou in! Půjdete nakupovat, nebo se chopíte nůžek?

Foto: Bershka, Zara, Mango

Foto: Bershka, Zara, Mango

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaký je rozdíl mezi klasickými kalhotami a těmi, které jsou považovány za super módní? Někdy opravdu jen nepatrný. Hitem sezony jsou rozparky a ke všemu ještě poměrně decentní. Chtěly jste znát trend, který si můžete dovolit úplně všechny? Tak tady je.

Článek

Pakliže jste v posledních týdnech korzovaly po obchodech, dost možná jste si jich všimly. Podzimní kolekce jsou plné nastřihnutých kalhot. Rozparky se střídají na boční i přední straně nohavic a míří různě vysoko. Příjemné je, že se objevují na nejrůznějších typech kalhot a džínů, takže pokud vás tento módní detail zaujme, můžete přejít rovnou k realizaci.

Když jste džínové

Pokud jste si potřebovaly najít výmluvu pro koupi nových džínů, trochu vám pomůžeme. Džíny s rozparkem totiž s největší pravděpodobností ještě nemáte. Prostřihy najdete nejčastěji na slimkách, v obchodech ale natrefíte i na spoustu variant s rovnými nohavicemi.

Tip máme i pro ty z vás, které si naordinovaly úsporný režim a za nové oblečení nechtějí utrácet – rozparky si jednoduše vyrobte samy. Lehkým třepením látky se přitom nenechte zaskočit, hromada novodobých modelů je na tom stejně. Pokud byste stály o sofistikovanější začištěnou verzi, svěřte tuto drobnou úpravu švadleně.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 599 Kč; Gina Tricot, 1530 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč; Stradivarius, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; Diesel, prodává Answear, 4199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gina Tricot, 1530 Kč; Pull & Bear, 799 KčFoto: Archiv firem

Rozparky na kalhotách

Chtěly byste v šatníku navýšit spíše počet kalhot? Nechte džíny džínami a prostudujte kousky, které jsme pro vás vytipovali. Rozparky najdete v největším zastoupení na černých kalhotách, což tuhle klasiku příjemně pozměňuje, s trochou štěstí ale natrefíte i na další barevné varianty.

Kalhoty kombinujte tak, jak jste zvyklé, jen buďte opatrné při výběru ponožek a bot. Pokud vklouznete do tenisek nebo nižších párů, volte nizounké ponožky, které nenaruší celý efekt rozparku. U kotníkových bot pak tento problém odpadá, myslete ale na to, že pokud vyberete kalhoty a obuv ve stejné barvě (nejčastěji černá na černou), rozparek příliš nevynikne.

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1145 Kč; ASOS, 580 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč; Samsøe & Samsøe, prodává About You, 3099 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 699 Kč; Marks & Spencer, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč; Pull & Bear, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč; NA-KD, 1425 KčFoto: Archiv firem

Máte rády legíny? I na těch se rozparky objevují. Více se dozvíte v našem článku Trend pro dlouhé nohy.

Reklama

Související témata:

Načítám