Hlavní obsah
3,0
(190)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tyto perníčky si pamatuji z dětství. Nějak je ale už v obchodech nevídám. Zkusila jsem je proto upéct doma a dopadly výborně. Vyzkoušejte je!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 100 g medu
  • 1 ks vejce
  • 60 g cukru moučka
  • 40 g mandlové mouky
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce kakaa
Poleva
  • 220 g cukru moučka
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce horké vody
Článek

Postup

01.

Přes jemné síto přesejte do zadělávací mísy sypké suroviny – hladkou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření. 

02.

Nakonec přidejte mandlovou mouku (jemně mleté mandle) a vše společně zamíchejte. 

03.

K sypkým surovinám nyní přidejte povolené máslo, vejce, rum a med. Zadělejte hladké těsto, ideálně hnětacím hákem v robotu. To pak zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 90 minut odpočívat do lednice.

04.

Pak předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 stupňů. Z těsta tvořte kuličky, které na plechu s pečicím papírem lehce zmáčkněte. Dejte je péct přibližně na 10 minut.

Foto: Svatava Vašková

Také si pamatujete vůni a chuť rumových perníčků z dětství?Foto: Svatava Vašková

05.

Upečené perníčky nechte zchladnout a poté je namáčejte v polevě z moučkového cukru, rumu a horké vody. 

Reklama

Související témata:

Načítám