Hlavní obsah

Rumové perníčky

Hodnocení:
(131)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Tyto perníčky si pamatuji z dětství. Nějak je ale už v obchodech nevídám. Zkusila jsem je proto upéct doma a dopadly výborně. Vyzkoušejte je!

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 100 g medu
  • 1 vejce
  • 60 g cukru moučka
  • 40 g mandlové mouky
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce kakaa
Na polevu
  • 220 g cukru moučka
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce horké vody
Článek

Postup

Krok 1: Přes jemné síto přesejte do zadělávací mísy sypké suroviny – hladkou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření. 

Krok 2: Nakonec přidejte mandlovou mouku (jemně mleté mandle) a vše společně zamíchejte. 

Krok 3: K sypkým surovinám nyní přidejte povolené máslo, vejce, rum a med. Zadělejte hladké těsto, ideálně hnětacím hákem v robotu. To pak zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 90 minut odpočívat do lednice.

Krok 4: Pak předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 stupňů. Z těsta tvořte kuličky, které na plechu s pečicím papírem lehce zmáčkněte. Dejte je péct přibližně na 10 minut.

Foto: Svatava Vašková

Také si pamatujete vůni a chuť rumových perníčků z dětství?

Krok 5: Upečené perníčky nechte zchladnout a poté je namáčejte v polevě z moučkového cukru, rumu a horké vody. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
3. 12. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.