Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Karbanátek můžete klidně zařadit do zdravějšího jídelníčku. Ten klasický, do kterého se většinou přidává ještě slanina a podává se obvykle s bramborovou kaší, můžete snadno vyměnit za rybí!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g tresky
    4
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 lžíce strouhanky
    1
  • 1 lžička soli
Na obalení a smažení
  • 1 hrnek hladké mouky
    1
  • 1 hrnek strouhanky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 dl oleje
Obsažené alergeny
3
Vejce
4
Ryby
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rybu pomocí vidličky roztrhejte nadrobno nebo nasekejte nožem. Dejte ji do mísy a promíchejte s vejcem, koprem, citronovou kůrou a nasekanou cibulí. Důkladně promíchejte, osolte a podle potřeby směs zahustěte strouhankou. Nechte chvíli uležet a pak vytvarujte menší karbanátky.

02.

Obalte je v trojobalu a usmažte na oleji dozlatova. Hotové karbanátky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Můžete je upéct i v troubě, v tom případě je stačí jen pokapat olejem.

Stejným způsobem můžete karbanátky připravit i z nilského okouna.

Související témata:

Načítám