Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na rybí salát použijte ryby marinované v kyselém nálevu. Salát můžete jíst sice hned, ale je lepší ho nechat aspoň chvíli rozležet, nejlépe do druhého dne.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
    9
  • 100 g cibule
  • 1/4 l octa 8%
  • 5 g divokého koření
  • 1 lžička hořčičných semínek
    10
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 200 g majonézy
    3
  • 300 g marinovaných cejnů
    4
Obsažené alergeny
3
Vejce
4
Ryby
9
Celer
10
Hořčice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kořenovou zeleninu nakrájejte na kolečka. V hrnku svařte vodu s octem v poměru 1:1 se solí, cukrem a kořením, přidejte pokrájenou zeleninu a vařte 10 minut. Přidejte pokrájenou cibuli a odstavte.

02.

Marinované ryby pokrájejte na úhledné kousky a v míse je promíchejte s majonézou a scezenou vychladlou zeleninou. Nechte v chladu odležet.

Související témata:

Načítám