Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte chuť na lehký, vyvážený a chutný oběd? Zkuste rybu opečenou na olivovém oleji s cukrovým hráškem, těstovinami a baby karotkou.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 200 g baby karotky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 hrudka másla
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 ks citronu
  • 1 trochu soli
  • 300 g rybích filetů
  • 150 g cukrového hrášku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Rybu osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou, orestujte na olivovém oleji a dejte stranou. 

02.

Ve druhé pánvi na másle osmahněte celé baby karotky a lusky cukrového hrášku. Podlijte bílým vínem, které nechte odpařit a okořeňte strouhaným muškátovým oříškem. Poté podlijte trochou vývaru a ještě chvíli povařte. 

03.

Nakonec směs promíchejte s uvařenými  a slitými těstovinami a nasekanou bazalkou. Servírujte na talíři s opečenými rybími filety a ozdobte bylinkami.

Související témata:

Načítám