Hlavní obsah

Rychlá velikonoční dekorace: věnec ze skořápek zvládnou i méně šikovní jedinci

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátky jara jsou za dveřmi, a proto vám přinášíme inspiraci na velikonoční tvoření. Tenhle věnec ze skořápek zvládnou hravě i vaše děti. Navíc vás vyjde na pár korun.

Článek

Jednoduchý velikonoční věnec na stůl i na dveře se hodí do každé domácnosti. Máme pro vás způsob výroby, který je vážně jednoduchý a zvládne ho každý. Jeho tvoření navíc skvěle zabaví i vaše děti. Použít na něj můžete v podstatě jakýkoli korpus: proutěný, mechový i z polystyrenu, všechny koupíte v hobby marketech. Nebo si z mladých větviček upleťte vlastní. Pak už jen stačí nazdobit ho rozpůlenými skořápkami, které dobře drží pomocí tavné pistole. Hezky budou vypadat i bílé, ale děti je mohou vymalovat barvami.

Co budete potřebovat

Nachystejte si slaměný korpus na věnec, živé rozkvetlé větvičky (pěkný je například i zlatý déšť), půlky skořápek, výrazné temperové barvy, štětec, jutovou stuhu a tavnou pistoli. Pokud byste chtěli věnec ještě veselejší, můžete přidat třeba barevná pírka z papírnictví či hobby marketů nebo barevné pentličky. Fantazii se meze nekladou.

Foto: Tomáš Rubín

Skořápky můžete nechat bílé, ale pokud chcete zabavit děti, nechte je, ať je vybarvíFoto: Tomáš Rubín

Postup je jednoduchý

Foto: Tomáš Rubín

Nejprve rozklepněte napůl skořápky a udělejte si k večeři omeletu. Půlky skořápek vymyjte teplou vodou a nechte oschnout. Pak je zevnitř i zvenku štětcem natřete různými barvamiFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Korpus na věnec můžete ozdobit živými větvičkami, ale i mašlí z jutové stuhyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pak už jen přilepte skořápky k základu a máte hotovo. Jednodušší už to být nemůžeFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Věnec si můžete pověsit na dveře, ale stejně tak vám může dělat radost i v interiéruFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám