Hlavní obsah

Jarní věnec ve tvaru ovečky zvládnou vyrobit i malé děti

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Přemýšlíte o jarní výzdobě nebo hledáte další šikovné tipy, které by v současné době zabavily vaše děti? Máme pro vás návod na jednoduchý věnec ve tvaru ovečky, který se vám bude hodit jako originální dekorace na Velikonoce.

Článek

Hledáte inspiraci pro roztomilý jarní věnec na dveře či do okna? Vždy pro vás máme plno zábavných a praktických návodů a tentokrát vám přispějeme jedním opravdu jednoduchým tipem. Připravili jsme věnec v podobě roztomilé ovečky, který nadchne hlavně děti. Zvládnou ho totiž vyrobit hravě samy.

Co budete potřebovat

Nachystejte si jakýkoli korpus na věnec (seženete ho v květinářství), světlou vlnu, černý dekorativní filc, který lze případně nahradit černým papírem, pár pohyblivých očí a dva chlupaté modelovací drátky v černé barvě – z nich budou nohy ovečky. Můžete je ale klidně vystřihnout z obyčejné čtvrtky. Nakonec budete potřebovat i nějaké lepidlo na spojení jednotlivých částí věnce, my jsme využili tavnou pistoli.

Foto: Tomáš Rubín

Na výrobu věnce budete potřebovat především světlou vlnu a korpusFoto: Tomáš Rubín

Jak vyrobit velikonoční věnec ovečka

Foto: Tomáš Rubín

1. Nejdřív omotejte korpus vlnou a poté v horní části uvažte očko pro zavěšeníFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

2. Z černého filce vystřihněte hlavu ovečky i s ušima a ohněte chlupaté drátky v polovině. K hlavě pak přilepte oči a kousek vlny doprostřed čela jako srstFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

3. Nakonec slepte všechny části ovečky dohromady a máte připravenou krásnou dekoraci na Velikonoce. Když budete chtít beránka, snadno mu vyrobíte růžky třeba ze zakrouceného svazečku vlny nebo ze čtvrtkyFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám