Hlavní obsah

Videokurz malování: Antický mramor

Foto: shutterstock.com

Vytvořte si s námi originální vzorFoto: shutterstock.com

Reklama

1. díl - To je ono! V novém roce nový interiér. A za pár korun! Jak to? Protože k vymalování jednoho pokoje vám budou stačit základní malířské poptřeby a trocha času. V našem prvním díle se naučíme dekorativní techniku antický mramor. Věřte, že z výsledku budete nadšená!

Článek

Ještě ale než nahlédnete do našeho videa, abyste se dozvěděla, jak na vašich stěnách vytvoříte antickou zeminu neboli antický mramor, je nutné si je připravit!

Naše desatero je vám k službám:

  1. Nejdříve je potřeba stěny důkladně očistit, a to hlavně v případě, že už byly malovány vícekrát. Buďto můžete starou omítku oškrábat, anebo omýt mokrou houbou.
  2. Zvolte si, zda budete používat váleček, který je vhodný pro začátečníky a nevytváří “kocoury”, nebo štětku, která má zase tu výhodu, že se s ní lehce dostanete i do těch nejzazších koutů v místnosti.
  3. Před samotným malováním je dobré štětku na chvíli ponořit do vody, aby štětiny změkly.
  4. Do barvy štětku ponořte jen do její poloviny, aby vám barva nestékala na ruce.
  5. Začněte stropem.
  6. Samotné stěny malujte zleva doprava (leváci obráceně). Tak budete mít totiž stále jednu ruku volnou a budete se moci opřít o nenatřenou plochu.
  7. Počet vrstev nátěru záleží na sytosti podkladu. Je-li světlý, budou stačit dvě vrstvy, je-li tmavší, bude potřeba zeď přetřít vícekrát.
  8. Pro první nátěr je dobré barvu trochu zředit, aby se lépe vskakovala, pro druhý už nemusíte.
  9. Mezi oběma nátěry mějte cca 3 – 4 hodiny rozestup, barva pak lépe zaschne.
  10. Doporučuje se mít místnost vytopenou na 21 – 23 °C.

Teď už máte techniku celoplošného vymalování v malíčku, takže se s chutí pusťte do ruční dekorační techniky antického mramoru. Nezapoměňte pečlivě vybrat kombinaci barev – spodní vytvoří celistvou plochu a musí být světlejší, ta vrchní samozřejmě tmavší, aby byl celkový efekt působivý.

Naviděnou ve druhém díle u techniky malování mořskou houbou!

Reklama

Související témata:

Načítám