Hlavní obsah

Rychlovka do 30 minut: Kotlety s jablky a cibulí

Hodnocení:
(40)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jarní počasí vyloženě láká k tomu trávit co nejvíc času venku, což se pro leckoho vylučuje s časem stráveným v kuchyni. Tenhle recept ale připravíte bez zbytečného nádobí za půl hodiny a rodina si rozhodně nebude připadat odbytá.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
Článek

Postup

Krok 1: Kotlety naklepejte paličkou na maso a na krajích po obvodu několikrát nařízněte, aby se maso při restování nekroutilo. Plátky naklepaného masa z obou stran osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Pak jej vyjměte.

Krok 2: Než se maso opeče, nakrájejte jablka zbavená jádřinců i cibuli na tenké měsíčky. Jablka vzhledem k použití balzamika vybírejte spíš sladší. Do výpeku podle potřeby přidejte trochu tuku, přidejte špetku tymiánu a jablka s cibulí na něm opékejte, dokud nezačnou na krajích zlátnout. Pak zalijte několika lžícemi balzamika a nechte zredukovat.

Krok 3: Dejte zpět maso a nechte prohřát. Odstavte z plotny a vmíchejte studené máslo, které spolu s výpekem vytvoří krémovitou jemnou omáčku.

Krok 4: Podávejte posypané jemně nasekanou petrželí třeba se šťouchanými bramborami.

Jaká je vaše oblíbená minutková úprava vepřového masa?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek