Hlavní obsah

Rychlé maso k večeři? Kotlety s křupavou posypkou z cibule, ořechů a slaniny!

Foto: Marcel Rozhoň

Rychlé, šťavnaté a křupavé vepřové masíčko. Odoláte?

Pro všechny milovníky masa máme skvělou dobrotu. Dozlatova upečené kotlety s křupavou posypkou z cibule, ořechů a slaniny! Už se vám sbíhají sliny? :-)

Článek

Jak vybrat skvělé maso? Nejchutnější jsou kotlety z mladého kusu. Mají světle růžovou barvu a jemná vlákna. Do masa nepíchejte při pečení vidličkou, zbytečně ho tím připravíte o šťavnatost. A v jakém stavu jsou kotlety nejchutnější? Když mají do křupava opečené okraje a ve střední části jsou jemně narůžovělé.

Kotlety s křupavou cibulkou

Na 4 porce budete potřebovat: 4 vepřové kotlety, 2 větší cibule, 100 g anglické slaniny v plátcích, hrst vlašských ořechů, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, olej

Postup: Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Mouku dejte do misky, osolte ji a pak v ní obalte cibuli. Na oleji ji pak opečte dozlatova a rozložte na papírové ubrousky. Slaninu nakrájejte na čtverečky a opečte ji. Pak přidejte nasekané ořechy a vše ještě chvíli opékejte tak, aby slanina i ořechy byly křupavé. Přidejte cibuli, promíchejte a stáhněte z ohně. Kotlety naklepejte, osolte a opepřete. Na oleji je zprudka opečte z obou stran a podávejte s křupavou posypkou.

Tip:Slaninu, cibuli i ořechy můžete jednoduše nasypat na plech vyložený pečicím papírem a v troubě upéct.

Šťavnaté pečínky, které musíte ochutnat? Rozhodně byste měli vyzkoušet i masové dobroty připravené na pivě nebo lahodná kachní prsíčka na třešních!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama