Hlavní obsah

Plněné bagety bánh mì

Hodnocení:
(6)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
3 hodiny
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

Mladá paní učitelka Linda nás se svými čtyřmi recepty nezavede do rodných Teplic, ale ještě o kousek dál – do Asie! V dnešním, prvním, receptu vám ukáže, jak na populární vietnamskou rychlovku bánh mì.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks jarní cibulky
  • 3 lžíce margarínu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 100 g mungo klíčků
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1/4 bílé ředkve
  • 3 mrkve
  • 1/2 salátové okurky
  • 4 listy římského salátu
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 1 bageta
  • 3 lžíce sójové omáčky tamari
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte nakládanou zeleninu. Okurku, mrkev a ředkev nakrájejte na nudličky nebo na velmi tenké plátky (škrabkou na brambory). V míse pak smíchejte se dvěma lžícemi tamari, lžící octa, lžící oleje a lžící cukru. Nechte pár hodin odležet v lednici, aby zelenina zkřehla.

Foto: Eva Malúšová

Přilejte ocet

Krok 2: Do margarínu vmíchejte nasekaný koriandr a bazalku a také nechte v chladu uležet.

Foto: Eva Malúšová

Nasekané bylinky promíchejte s rostlinným máslem

krok 3: Tempeh nakrájejte na tenké plátky, krátce na troše oleje opečte na pánvi a zakápněte sójovou omáčkou. Bagetu rozdělte na 4 stejné části, podélně nařízněte a potřete bylinkovým „máslem“. Naplňte listem římského salátu, klíčky, jarní cibulkou, tempehem, nakládanou zeleninou a čerstvým koriandrem.

Foto: Eva Malúšová

Tempeh opečte na troše oleje a zakápněte sójovou omáčkou

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama