Hlavní obsah
4,4
(8)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Aktualizováno

V tomhle receptu vám ukážeme, jak na populární vietnamskou rychlovku Bánh Mì.

3 hod.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks jarní cibulky
  • 3 lžíce margarínu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 100 g klíčků mungo
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1/4 ks bílé ředkve
  • 3 ks mrkve
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 4 listy římského salátu
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 1 ks bagety
  • 3 lžíce sójové omáčky
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte nakládanou zeleninu. Okurku, mrkev a ředkev nakrájejte na nudličky nebo na velmi tenké plátky (škrabkou na brambory). V míse pak smíchejte se dvěma lžícemi tamari, lžící octa, lžící oleje a lžící cukru. Nechte pár hodin odležet v lednici, aby zelenina zkřehla.

Foto: Eva Malúšová

Přilejte ocetFoto: Eva Malúšová

02.

Do margarínu vmíchejte nasekaný koriandr a bazalku a také nechte v chladu uležet.

Foto: Eva Malúšová

Nasekané bylinky promíchejte s rostlinným máslemFoto: Eva Malúšová

03.

Tempeh nakrájejte na tenké plátky, krátce na troše oleje opečte na pánvi a zakápněte sójovou omáčkou. Bagetu rozdělte na 4 stejné části, podélně nařízněte a potřete bylinkovým „máslem“. Naplňte listem římského salátu, klíčky, jarní cibulkou, tempehem, nakládanou zeleninou a čerstvým koriandrem.

Foto: Eva Malúšová

Tempeh opečte na troše oleje a zakápněte sójovou omáčkouFoto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám