Hlavní obsah

Rychlovka po ránu? Tahle skvělá rýžová kaše s jablíčky a skořicí!

Foto: autorka

Kaše z rýžových vloček s pečeným jablíčkem je vydatná, plná energie, zdravá a rychle hotová. Co můžete chtít víc? :-)Foto: autorka

Reklama

Nechutná vám ovesná kaše? Vyzkoušejte tedy tu rýžovou. Podzimní variaci s jablkem skořicí a vanilkou si určitě oblíbíte.

Článek

Výtečná snídaně, jednoduchý dezert i svačinka s sebou do práce. To vše může být tahle jednoduchá rýžová kaše. Podávat se může zatepla i hezky vychlazená z ledničky. Tentokrát jsme ji ochutili skořicí a vanilkou. A také jablíčkem, kterých máte určitě všichni ve sklepě velkou zásobu nebo je koupíte za pár korun.

Můžete použít vanilkový lusk, ze kterého vyříznete zrníčka, či kvalitní vanilkový cukr, (ne ten vanilinový). Na ovonění vám ale postačí i vanilkové aroma. A pokud si vanilkových lusků náhodou nakoupíte víc, vyzkoušejte naše další recepty.

Na 4 porce budete potřebovat: 200 g rýžových vloček (najdete ve zdravých výživách), 500 ml mléka, 2–3 jablka, 2 lžíce cukru (oslaďte podle chuti vašich jablek), půl lžičky skořice, vanilku

Postup: Jablíčka oloupejte, vykrojte z nich jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Dejte je do hrnce spolu s cukrem a pár lžícemi vody. Přidejte skořici a vanilku a chvilku povařte, dokud nezměknou. Poté přisypejte vločky, přilejte mléko a vařte asi 5 minut do změknutí vloček.

Kaši podávejte v mističkách či skleničkách. Před podáváním ji můžete ozdobit ještě tenkými plátky jablek, posypat špetkou skořice a zakápnout medem či javorovým sirupem.

Tip:Pokud vám rýžová kaše zachutná, připravujte si ji po celý rok s různými druhy ovoce či oříšků. Přidat můžete trochu strouhaného kokosu či plátky mandlí. V létě bude skvělá s malinami a jahodami.

Jestli máte sladké snídaně v oblibě, upečte si také třeba jedny z těchto jablečných muffinů.

A proč v receptu používáme rýžové vločky a ne klasickou rýži? Protože vločky máte uvařené za pár minut, a to se určitě hodí. Znáte ten chaos po ránu, že?

Reklama

Související témata:

Načítám