Hlavní obsah
2,6
(5)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Topinky v létě? Rozhodně ano! Když k nim přidáte i tuhle luxusní směs a doplníte křupavé plátky petržele, odolá jim jen málo kdo. Tím spíš, že jsou hotové za chviličku. Zkuste je také!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 plátky chleba
  • 1 plechovka rajčat
  • 50 g prosciutta
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks lilku
  • 1 ks červené cibule
  • 2 kořeny kořenové petržele
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
Článek

Postup

01.

Troubu rozpalte na 190 stupňů Celsia.

02.

Petržel očistěte, oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, které rozprostřete po plechu s pečicím papírem. Potřete je olivovým olejem a posypejte solí. Plech s petrželí dejte do trouby.

03.

V pánvi rozehřejte olej a kuřecí prso nakrájíte na malé kousky. Osolte je, opepřete a hoďte do pánve, aby se zatáhly. K nim můžete položit i snítku tymiánu.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno, lilek na kostičky a česnek na plátky.  Přidejte je do pánve a nechte je změknout.

05.

Snítku tymiánu ze směsi odstraňte, zato do pánve nalijte rajčata a nezapomeňte ani na kmín, pepř a sůl. Směs by se teď měla pořádně prohřát.

06.

Vyndejte z trouby plech s petrželí a každý plátek obraťte, aby se propekl i z druhé strany. Na plechu si také utvořte místo pro 4 plátky pečiva, které na něj položte.

07.

Na každý z plátků chleba rozdělte topinkovou směs, přeložte ji plátkem prosciutta, přidejte snítku tymiánu (vypadá efektně, případně ji nahraďte sekaným tymiánem) a nakonec i čedar. Topinky teď ještě nechte pár minut v troubě dopéct.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

08.

Podávejte s křupavou petrželí namáčenou v zakysané smetaně.

Související témata:

Načítám