Hlavní obsah

Rychlovky do 30 minut: Stihnete kuře, hranolky i salát!

Foto: Jakub Jurdič

Připraveni na rychlou jízdu? Jde se na to!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Máme pro vás první díl našeho nového seriálu, který bude věnován jen a jen rychlovkám. Hlavní podmínka? Vše hotovo do 30 minut včetně krájení. Zlákají vás hranolky, plněné kuřecí prso a salát Coleslaw?

Článek

Připravit, pozor, teď! Už cítíte to napětí? Stejné to bylo u nás v redakci, když jsme se poprvé vrhli do focení nového seriálu s rychlovkami do 30 minut se vším všudy. První to vyzkoušel Michal, příště bude na řadě Klárka. Ta ale ani tentokrát nezůstala stranou a s přísností notářky všechno měřila a kontrolovala.

Jste připraveni na šťavnaté kuře plněné modrým sýrem, domácí hranolky a čerstvý salát? My ano!

Na 2 porce si připravte (v pořadí, v jakém se objevují v receptu): 4 brambory, 2 lžíce olivového oleje, dvě kuřecí prsa, 50 g modrého plísňového sýru, 4 vlašské ořechy, sůl a pepř, 2 párátka, čtvrt bílého zelí, jeden a půl stonku řapíkatého celeru, jednu větší mrkev, lžičku cukru krupice, půl citronu, lžíci bílého vinného octa, 100 g majonézy

Foto: Jakub Jurdič

Pokud koupíte celé kuře a naporcujete ho, může stehna využít následující den jako základ další večeřeFoto: Jakub Jurdič

00.00:Pouštíme stopky! Troubu zapněte na 230 stupňů Celsia, rychle se vraťte k pracovní ploše a oloupejte brambory.

Foto: Jakub Jurdič

Hranolky krájejte opravdu tenké – jinak se neupečou!Foto: Jakub Jurdič

03.00: Brambory nakrájejte na tenké hranolky (když budou tlustší, nedopečou se), rozložte je na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem, promíchejte je a vložte do trouby. Budou se péct až do úplného konce časomíry! A nevadí, že se trouba ještě nahřívá, však ona za chvíli pojede naplno.

05.00: Pokud rádi šetříte, a když už kuře, tak jedině celé, naporcovat a stehna a trup použít jindy (stejně jako my), tak vám fandíme! Prsa tedy z kuřete oddělte a očistěte je. Ty dvě minuty práce za to stojí.

Foto: Jakub Jurdič

Modrý sýr a ořechy, to vše patří dovnitř kapsyFoto: Jakub Jurdič

07:00:Rozpalte na plotně pánev s trochou oleje. A je čas na plnění! Do masa vyřízněte kapsu, vložte dovnitř kousek sýru, po dvou kouscích ořechů, zafixujte párátkem, zvenku osolte, opepřete, a šup s tím na pánev. Z obou stran dejte prsům po třech minutách.

Foto: Jakub Jurdič

Kuřecí prsa osolte, opepřit je můžete teď nebo až po opékáníFoto: Jakub Jurdič

09.00:Zelí očistěte, celer dobře omyjte a mrkev oškrábejte. Zeleninu pak nastrouhejte nahrubo – buď ručně, anebo rychleji a bez námahy v kuchyňském robotu.

Foto: Jakub Jurdič

Než se prso udělá, máte dost času oloupat zeleninuFoto: Jakub Jurdič

16.00:Prsa přendejte do pekáčku a nechte je v troubě u hranolek dojít. Do mísy přesuňte nastrouhanou zeleninu a dochuťte ji cukrem, šťávou z citronu, octem, majonézou a špetkou soli a pepře. Už jen promíchejte a teď vám nezbývá než čekat!

29.45:Pár vteřin před koncem vyndejte prsa a hranolky z trouby a servírujte. Dobrou chuť a uf, stihli jsme to!

Foto: Jakub Jurdič

A tady už je hotovo! Jen vše nandat na talířeFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dobrou chuť!Foto: Jakub Jurdič

Jak často doma děláte hranolky? A preferujete troubu, nebo smažení v oleji? A co rychlovky? Které u vás vedou, když nestíháte? Přidejte se do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám