Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Nechcete trávit v kuchyni hodiny? Připravte si jednoduchý a rychlý koláč bez vážení. S lesním ovocem a tvarohem chutná fantasticky.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Těsto
  • 2 hrnky hladké mouky
    1
  • 1 hrnek polohrubé mouky
    1
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 4 ks vejce
    3
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek kefíru
    7
Náplň
  • 1 balení měkkého tvarohu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 hrnky čerstvého lesního ovoce
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do světlé a nadýchané pěny. 

02.

Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dále kefír a olej. Ušlehejte hladké těsto a nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem

03.

Na náplň vyšlehejte tvaroh (250g balení) s vanilkovým cukrem a vejcem. Poté ho po lžicích přidávejte na těsto. Nakonec celý koláč poklaďte ovocem, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. 

Tip: Na koláč můžete použít i mrazené lesní ovoce nebo jiné podle chuti a sezony.

Máte tvaroh a ovoce a chcete upéct rychlou buchtu? Upečte si tvarohový koláč s drobenkou do remosky anebo lehký tvarožník s ovocem a mandlemi.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech 22 × 30 cm
Energie16 333,42 kJ
Bílkoviny118,39 g
Tuky152,94 g
Sacharidy501,81 g
Sůl1,08 g
SAFA26,34 g
Vláknina24,03 g
Cukry187,42 g
Související témata:

Načítám