Hlavní obsah
3,0
(299)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Není nad domácí poctivou přípravu, a to platí i v případě kremrolí. Vyzkoušejte ty z kefírového těsta, které jsou místo klasického bílkového krému naplněné krémem z lučiny a smetany, ovoněným vanilkou. Výsledek je opravdu luxusní!

40 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 kremrolí
kremrole
  • 250 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 2 ks žloutků
  • 120 ml kefíru
  • 250 g másla
Krém
  • 500 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 65 g cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 420 ml smetany ke šlehání
Na dohotovení
  • 1 dávka másla
  • 1 hromádka hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru moučka
Článek

Postup

01.

Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, žloutky, kefírové mléko a máslo pokrájené na kousky. Vypracujte těsto, které nechte přes noc, nebo alespoň 2 hodiny, odležet v lednici.

02.

Kovové trubičky na kremrole pomažte máslem. Odleželé těsto rozdělte na polovinu a vyválejte na pomoučněné desce. Těsto rozkrájejte na proužky o velikosti asi 3 x 20 cm, ty pak opatrně natočte na pomazané trubičky a vyskládejte s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C asi 15 minut dozlatova.

03.

Mezitím, co se peče první várka, vyválejte a stejným způsobem zpracujte druhou polovinu těsta. Upečené korpusy nechte trochu zchladnout a pak je opatrně sundejte z trubiček. Stejně postupujte i u druhé várky.

04.

Pusťte se do přípravy krému. Lučinu smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Postupně přilijte smetanu a vše vyšlehejte na pevný krém. Pomocí cukrářského sáčku poté naplňte všechny kremrole z obou stran. Na závěr pocukrujte a podávejte.

Už jste někdy pekli kremrole? A povedly se vám? 

Související témata:

Načítám