Hlavní obsah

Kremrole z kefírového těsta

Hodnocení:
(201)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Není nad domácí poctivou přípravu, a to platí i v případě kremrolí. Vyzkoušejte ty z kefírového těsta, které jsou místo klasického bílkového krému naplněné krémem z lučiny a smetany, ovoněným vanilkou. Výsledek je opravdu luxusní!

Ingredience pro:
30 kremrolí
Na kremrole:
  • 250 g hladké mouky
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 120 ml kefírového mléka
  • 250 g másla
Na krém:
  • 500 g Lučiny
  • 65 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 420 ml 33% smetany ke šlehání
Na dohotovení:
  • máslo na pomazání
  • hladká mouka na podsypávání
  • moučkový cukr na posypání
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, žloutky, kefírové mléko a máslo pokrájené na kousky. Vypracujte těsto, které nechte přes noc, nebo alespoň 2 hodiny, odležet v lednici.

Krok 2: Kovové trubičky na kremrole pomažte máslem. Odleželé těsto rozdělte na polovinu a vyválejte na pomoučněné desce. Těsto rozkrájejte na proužky o velikosti asi 3 x 20 cm, ty pak opatrně natočte na pomazané trubičky a vyskládejte s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 190 °C asi 15 minut dozlatova.

Krok 3: Mezitím, co se peče první várka, vyválejte a stejným způsobem zpracujte druhou polovinu těsta. Upečené korpusy nechte trochu zchladnout a pak je opatrně sundejte z trubiček. Stejně postupujte i u druhé várky.

Krok 4: Pusťte se do přípravy krému. Lučinu smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Postupně přilijte smetanu a vše vyšlehejte na pevný krém. Pomocí cukrářského sáčku poté naplňte všechny kremrole z obou stran. Na závěr pocukrujte a podávejte.

Už jste někdy pekli kremrole? A povedly se vám? 

ynezorPumanzeSaNyknalC