Hlavní obsah
3,0
(61)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Snídá vaše početná rodina ráda sladké? Pak si jistě každý víkend lámete hlavu s tím, co tentokrát upéct. Poradíme vám tedy rychlou a osvědčenou klasiku v podobě vláčného borůvkového koláče, co zachutná každému.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 400 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 1/4 hrnku slunečnicového oleje
  • 500 g borůvek
Drobenka
  • 5 lžic hrubé mouky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce másla
Článek

Postup

01.

V míse utřete nejprve vejce s cukrem a postupně vmíchejte jogurt s olejem. Pak přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a těsto rovnoměrně rozetřete na vysypaný plech.

02.

Posypte borůvkami a drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky s cukrem a máslem, a dejte péct na půl hodiny do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia.

Nechce se vám péct? Zkuste jen smíchat jogurt s fíky a čokoládou.

Související témata:

Načítám