Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Ryby jsou chutné, zdraví prospěšné a plné látek důležitých pro vaše tělo. Báječně se hodí i v období diety. Jak ale ryby upravit, když nechcete smažené filé v trojobale? Vyzkoušejte bylinkového jesetera.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg jesetera
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 4 ks citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
Příloha
  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte alobal, který vložte do pekáčku tak, abyste jím mohli jesetera zabalit. Pokrájejte si citrony, které jste předtím umyli a zbavili kůry.

02.

Naporcovaného jesetera omyjte, nechte okapat, pak osolte a potřete ze všech stran propasírovaným česnekem. Plátky citronů (asi dvě třetiny z celkového množství) vystelte dno (na alobalu).

03.

Poté jesetera poklaďte na citrony a zakápněte olivovým olejem. Podkovičky „obalte“ snítkami bylinek, přidejte zbylé plátky citronů a důkladně zabalte alobalem. Dejte péct na přibližně 25 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Jako příloha se hodí vařené brambory, které hotové promíchejte s máslem a pokrájenou hladkolistou petrželí.

Související témata:

Načítám