Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Ryby jsou chutné, zdraví prospěšné a plné látek důležitých pro vaše tělo. Báječně se hodí i v období diety. Jak ale ryby upravit, když nechcete smažené filé v trojobale? Vyzkoušejte bylinkového jesetera.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg jesetera
    4
  • 5 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 4 ks citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
Příloha
  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte alobal, který vložte do pekáčku tak, abyste jím mohli jesetera zabalit. Pokrájejte si citrony, které jste předtím umyli a zbavili kůry.

02.

Naporcovaného jesetera omyjte, nechte okapat, pak osolte a potřete ze všech stran propasírovaným česnekem. Plátky citronů (asi dvě třetiny z celkového množství) vystelte dno (na alobalu).

03.

Poté jesetera poklaďte na citrony a zakápněte olivovým olejem. Podkovičky „obalte“ snítkami bylinek, přidejte zbylé plátky citronů a důkladně zabalte alobalem. Dejte péct na přibližně 25 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Jako příloha se hodí vařené brambory, které hotové promíchejte s máslem a pokrájenou hladkolistou petrželí.

Související témata:

Načítám